Translate

26. nov 2017

"...Emme peaks ometi teadama, mis juhtub, kui külmaga õues jäätist süüa!" Teadsingi. Kuni selle ajani, mil ma ise lapsed sain.

Käisime eile Kristinaga poes. Tohutust kommi- ja küpsisevalikust hoolimata otsustas tema siiski küsida jäätist. Õues tegin selle talle kohe ka lahti. Olime umbes poolel teel koju, kui meie juures jäi seisma üks vanem naisterahvas, kes vaatas esmalt Kristinat, siis mind ja ütles: "Armsas laps, nii külma ilmaga sööd jäätist! Emme peaks ometi teadama, mis juhtub, kui külmaga õues jäätist süüa!" 


Teadsingi. Kuni selle ajani, mil ma ise lapsed sain. Ma teadsin, et kui külmaga õues jäätist süüa, siis jääd sa haigeks. Kui sa õunaseemneid sööd, siis hakkab õunapuu kõhus kasvama (??). Kui sa sööd suhkrut palju, siis hakkavad sul suus ussikesed elama ja palju muid (pisut tobedaid)) uskumusi on tegelikult nii palju räägitud, aga kõik ei ole praegu meeles. Neid vanaaegseid tõekspidamisi üritatakse ikka ja jälle järgnevatele põlvedele sisse juurutada. Aga tänapäeva ühiskond on palju teadlikum ja selliste uskumuste aeg lihtsalt on ära olnud.
Meditsiin on arenenud ja inimesed on palju teadlikumad.
Seepärast pole ma kunagi oma lastel õues jäätist süüa keelanud. Kui laps jääb haigeks, siis tuleb see sellest, et tal on vähe riideid seljas, ei kanna mütsi vms. mitte sellepärast, et ta sööb novembrikuus õues jäätist! Nii on ka õunaseemnete söömisega. Sul ei hakka kõhus mingi puu kasvama, vaid õunaseemned tekitavad gaase ja sellepärast sul kõht (võibolla) valutabki. Kui sa sööd palju suhkrut, ei hakka sul suus ussikesed elama, vaid su hambad lähevad katki ja hakkavad valutama.


Jagage: milliseid uskumatuna tunduvaid uskumusi teie olete kuulnud?




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar