Translate

24. dets 2017

Päkapikud ja jõuluvana.

Täna on jõululaupäev. Terve facebook on häid soove täis. Sõbrad ja tuttavad saadavad sms'e ja nende hulka mahub ka paar telefonikõne.

Hakkasin siin mõtlema ja seda ühe kristlase blogipostituse pärast.. Igaühe jaoks on jõulud oma tähendusega. Kaubanduskeskused korjavad kuhjaga kasumit, netipoed teevad ülisuurte protsentidega sooduskampaaniaid, ning Jehoova tunnistajad kiruvad kogu seda kommertslikuks muutunud püha. 
Laste jaoks on jõulud imede aeg. Ehitakse kuuske ja enne jõule hakkavad päkapikud käima, ning sussi sisse üllatusi tooma. Päkapikud käivad 24nda detsembrini, kui tuleb jõuluvana või siis on hommikul kingid kuuse all- kuidas kellelgi. Mind aga pahandab see, et juba päris väikestele lastele üritatakse selgeks teha, et jõuluvana ja päkapikke pole olemas. Miks seda vaja on? Juba minul, oma lapsepõlves, oli jõuluaeg just see kõige oodatum aeg. Ka siis, kui ma sattusin isale peale, kui ta sussi sisse üllatusmuna pani, ma siiski uskusin päkapikke ja seletasin nähtut sellega, et päkapikul polnud aega ja andis üllatuse isale, et ta selle päkapiku eest sussi sisse paneks. Jõuluvana käest ei saanud me mitte alati kingitusi, aga kommipakk oli alati raudkindel ja selle üle juba iseenesest hea meel. Kuigi meie pidime oma kommipakid avamata kujul ema kätte andma, siis minu lastega on teisiti. Mina neilt pakke käest ära ei korja ja lasen süüa nii palju kui mahub. Just sellepärast, et mina olin oma ema peale alati nii pahane, et pidime oma niigi väikest kommipakki veel õdede-vendadega jagama.
Poisid ja Kassandra said sel aastal kolm kommipakki, Kristina kaks ( tema ei käi lasteaias). Üks pakk tuli mehe töökoha poolt, üks pakk koolist/lasteaiast ja üks pakk onu Reimolt. Mina neile kommipakke sel aastal ei ostnud, sest meil oli lastega kokkulepe. Liiga palju komme süüa pole küll hea, aga olgem nüüd ausad- millal veel on võimalus oksendamiseni komme süüa kui mitte jõuludel?!
Kingid said lapsed sel aastal varem kätte puht praktilistel põhjustel. Asi selles, et ma ostan iga aasta jõulupakki midagi praktilist ja mõne soovitud lelu. Kuna poistel läks elektrilisi hambaharju vaja, siis said kõik lapsed pakid kätte juba 21. detsembril. 😊
Igatahes, laske oma lastel/lastelastel uskuda jõuluvanasse ja päkapikkudesse nii kaua kui nad ise seda tahavad. Küll nad ükskord ise taipavad. Praeguses niigi julmas ühiskonnas olgu igal lapsel see sama salaunistus, et jõuluvana tõesti teab, kes olnud halb või hea ja tuleb külla, kui sa oled eriti hea laps. Et päkapikud käivad akna taga piilumas ja sussi sisse üllatusi toomas. Unistustega laps on rõõmus laps!

Häid jõule kõigile! 🎄🎅❄🌟

Kristina ja jõuluvana

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar