Translate

31. aug 2017

Ja hakkab pihta see haiguste jada!

Igal aastal, kui algab lasteaed hakkavad levima ka viirused ja meie oleme "oma osa" juba kätte saanud.

Esmaspäeval, kella kolme paiku, helistas Kassandra õpetaja ja teatas, et preili oksendas. Panin ruttu riidesse ja jooksin lasteaeda. Laps oli näost valge ja nõudis piima. (??) Rääkisin õpetajale, et hommikul polnud midagi häda ja täitsa rõõmsalt tulime koos lasteaeda. Olen lapsed alati lasteaiast ka siis koju jätnud, kui nad kurdavad kõhuvalu või peavalu. Sel hommikul ei kurtnud Kassandra millegi üle, vaid oli rõõmus, et nädalavahetus läbi on ja saab taas rühma minna.
Ütlesin ka seda, et meie Kristina läks lõunaunne täiesti normaalse tuju ja tervisega, aga ärkas palavikuga. Õpetaja mainis, et keegi on veel kodus palaviku-kõhulahtisuse ja oksendamisega. Ilmselgelt siis oli tegu kõhugripiga..
Hakkasime Kassandraga siis vaikselt lasteaiast kodu poole tulema ja ma ausalt ei tundnud oma last ära! Ta oli loid ja viril. Nõudis sülle, aga mina teda tassida ei jõudnud. Niisiis helistasin koju, et toodaks Kristina vanker. Niipea, kui lasteaiahoovist välja saime, oksendas laps tohutu purskega ja ma ausalt ehmatasin ära! Kui lõpuks koju saime, läks ta magama ja iga kümne minuti takka oksendas. Täesti kohutav! Tahtis süüa/juua, aga miski sees ei püsinud... Ei osanud teda muudmoodi aidata ka, kui ainult sellega, et sai natuke vett jälle, et maomahlasid oksendama ei hakkaks.
Kuna ma päeval ei taibanud seda kontrollida, siis öösel avastasin, et meil polegi kodus kummeliteed! Jooksin kiirelt bensiinijaama küsima, aga seal ka kummeliteed polnud. Ostsin siis pudeli vett ja tulin koju tagasi. Kassandra oli vahepeal üles ärganud ja nõudis taas süüa. Andsin talle röstsaia ja pudelivett. Vaatas youtube'ist multikaid ja sõi. Lõpuks jäi ta uuesti magama ja magas ilusti terve öö- Kõik, mida sõi, jäi sisse ja terve öö jooksul ei oksendanud kordagi. Hommikul ärkas rõõmsana ja tegi seda, mida tavaliselt teeb- laulis. 😍

Teisipäeva hommikul tuli aga Kristjan minu juurde ja kurtis, et tal on nii paha olla ja isegi oksendas. Viirus oli jõudnud järgmise lapseni! Sama päeva õhtupoolikul tuli Kristofer jutuga, et sees keerab ja siis juba tundsin ka ise, et kuidagi "kahtlane" on olla.. Ei julgenud midagi süüa ka, sest ilmselgelt olin ka mina viiruse saanud ja oli vaid aja küsimus, millal see välja lööb. Jõime kummeliteed ja hoidsin pöialt, et meist see kergemalt üle läheks. Kristofer õnneks oksendamas ei käinud ja tal läks kuidagi lihtsalt (jumal tänatud!) Mina olin aga oma kahtlase tundega terve teisipäeva rakkes. Põetasin haigeid lapsi ja pesin neid asju, mis kõhugripi tõttu "kannatada" said, kuigi ise samal ajal tundsin end nagu tühjaks pressitud sidrun. Nii, et see pilt →
on ikka nii õige! 👍
 Minu okseviirus läks siiski ööga üle ja vetsupotti tuli "kallistada" vaid kahel korral, aga eile hommikul sain siis üle pika-pika aja tunda, mis tähendab haige olla! Tõusin üles nagu zombie! Pea kumises, silmad valutasid ja täpselt selline "rongi alla jäänud" tunne oli! Sain mehelt nohu! Ma olen alati rääkinud seda, nii koolis kui ka lasteaias, et nohu on hullem haigus, kui palavik. Katsu sa kinnise ninaga ergas olla! Ei tule ju väga hästi välja?
Täna hommikul oli veits parem olla, aga nina on endiselt kinni ja nuuskamisest juba valus.

Homme on 1. september ja meie poisid alustavad taas kooli. Loodetavasti on minul selleks ajaks veel parem, kui täna. Poisid on terved ja rõõmsad, ainult mina uimerdan ringi, nagu peata kana, ning katsetan nippe, kuidas nohust ruttu lahti saada..

Jagage: On teil ehk mõni kasulik nipp, kuidas nohust ruttu lahti saada?
 

2 kommentaari: