Translate

4. aug 2017

Ohhhh kooliaeg..


Suvi on kohe-kohe läbi ja see tähendab, et aeg on kooli peale mõtlema hakata. Sel aastal läheb mul kooli 2 last. Kristofer läheb 2. klassi ja Kristjan 1. klassi. 

Eelmisel aastal, augustis, kui kooliasju ostma läksin, pidin otsad andma! Esimesse klassi on niiiii palju asju vaja! 😱
Kristjani kooliasjad
Ütlen ausalt: rahakott sai šoki. Igasugu õlipastellid, kuntstitunniks varrukatega põll, ümmarguste otstega käärid, kolmetahulised pliiatsid jne jne. Mul, omal ajal, oli ka asju ikka päris palju vaja, aga selliseid nõudmisi, nagu seda on nt. kolmetahuline pliiats, meil polnud. Peaasi, et asjad oleks olemas ja kõik. 

Riietest üldse ei räägigi! Nende peale läheb teine šokisumma. Üks tuttav kunagi ütles, et ta pole nii rikas, et osta odavaid riideid/jalatseid ja sellest lähtun ka mina. Pigem käin korra välja suurema summa, kui mitu korda väiksemaid summasid (mis tuleb kokkuvõttes ikkagi kallim) ja ma tean, et asjad peavad vastu rohkem kui kuu-kaks. Siiski peab paika, ka odavate asjade puhul, ütlus, et toote kvaliteet sõltub suuresti toote kandjast. Minul nt. kapis k/s saapad, Poola kaup, ning sel aastal lähevad 5ndat hooaega käiku. Pole pidanud liimima ega midagi, aga see hoopis teine teema. 
Koolikoti juurde tagasi minnes, tahtsin veel seda öelda, et kott kaalus juba tarbeesemetega oma paar kilo ja kui õpikud ka veel juurde panna, siis jõhker tegelikult, millist raskust 1. klassi laps kandma peab! 

Igatahes, otsustasin eelmisel sügisel, et tuleval aastal ma enam ei kavatse sedasi rahakotti šokeerida ja alustasin juba oktoobris (!!) uueks õppeaastaks kooliasjade ostmist. Ja seda siis põhiliselt Kristjanile, sest temale sai osta Kristoferi nimekirja järgi. Poolest talvest hakkasin silma peal hoidma ka Sulemees lehel, et tabada ära see hetk, kui 2017/2018 õppeaasta päevikud müügile ilmuvad. Ilmselge ajaraisk, sest uued päevikud ilmusid lehele ikkagi alles hiljuti.
Kristoferi asjad.
Mõned asjad on veel puudu.
Koolikottidega sain küll head diilid. Kristjani koolikoti sain Maximast koolikaupade lõpumüügist 4- euroga ja Kristoferi oma maksis ühes facebooki grupis soodukaga pisut üle 15. euro. (Facebookis Bibila lastekaubad/lasteasjad/riided, minge vaadake üle. Triinul seal väga ägedaid ja kvaliteetseid riideid ka. Oma lastele tellin pidevalt) Mis tegelikult on ikka päris hea võit võrreldes hindadega, mis koolikaupade müügi kõrghooajal kottidel ilutsevad. 

Kristoferi jaoks küsisin õpetajalt uut nimekirja kevadel, kui arenguvestlusel käisin, aga õpetaja ütles, et nimekiri ilmub klassi blogi lehele ja ega see esimesest klassist väga ei erine. Ta soovitas siiski ka kooliaasta lõpus üle vaadata eelneva aasta varud, et ehk on nendes asjades veel midagi, mis uuel aastal uuele ringile läheb. Ja tegelikult nii ongi. Värvipaberite üks pakk on praktiliselt kasutamata, õlipastellid on korralikud, veetops on terve.. Vähemalt mingigi kokkuhoid. 
Kuna sel aastal hakkab Kristoferil ka ujumine, siis vaja on osta veel ujukad ja ujumismüts.
Põhiliselt on asjad juba ostetud, aga nipet näpet juurde vaja. Lapsed tahavad ju, et oleks ägedad asjad, nende jaoks on praktilisus teisejärguline. Keegi ei taha ju, et teda kooliasjade pärast narrima hakatakse. Uskuge, seda tehakse ja väga palju. Kahjuks.. 
Ja riided.. See on üks peavalupunkt number 2. Riideid ette osta pole mõtet, sest kasvav laps muutub ja meil ongi sel aastal vaja Kristoferil peaaegu terve garderoob välja vahetada, sest ta on lihtsalt nii palju pikkust visanud, et püksid on laiaks jäänud. Kaalu pole juurde ka kuskilt tulnud ja nii ongi eelmisel aastal vaevu kinni läinud püksid laiad. Pikkuse poolest on okei, sest võtan alati varuga. Aga jah.. Sada häda ja kõik tulevad korraga. Nii siis ongi, et lapsed laulavad: "Oh kooliaeg, oh kooliaeg, millal sina tuled.." ja vanemad ohkavad: "Ohhhh, kooliaeg!"

Kuidas teie peres: mitu last kooli läheb ja kas on kõik vajalik ostetud?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar