Translate

3. nov 2017

Helkur: vajalik moevidin

Igal aastal, kui hakkab vara pimedaks minema, siis tuleb kasutada helkureid. Kuigi meie peres sellega probleeme pole, siis on lastele üldiselt helkuri kandmine vastumeelne. 
Nädala alguses kontrolliti ka meie algkooli garderoobis hommikul helkurite olemasolu. Vaatepilt oli üsna kurb.. Praktiliselt iga kolmas laps ütles, et temal pole ja ei tahagi. Siinkohal ei teagi, kelle peale näpuga näidata, sest ilmselgelt on teavitustööd vähe tehtud ja helkuriga juba on kord nii, et tahad või ei taha, aga pead kandma. Seda eelkõige ikka enda turvalisuse huvides. Pean ära veel mainima ühe asja mis mind tõsiselt häirib. Nimelt see, et igalpool räägitakse, et kinnita helkur paremale poole, põlve kõrgusele ja siis tuleb vastu erinevas vanuses inimesi, kelle helkurid on kinnitatud võimalikult lühikese paelaga või koguni võtmerõngaga esimese tasku külge. Ma ei saa midagi teha, et sre mind häirib..
Tänapäeval on ju väga palju ägedaid viise enda nähtavaks tegemiseks. Eelmine aasta oli Kristoferiö näiteks helkurlõngaga kootud müts, mis oli pimedas ikka väga äge! Kullapai lutikettide facebooki lehelt saab tellida ka näiteks nimelisi helkureid. 

Meie oleme mitmeid kordi kaotatud helkurid just tänu sellele kätte saanud, et leidjad on teadnud, kellele need kuuluvad. Ja sellised, omapärased, helkurid sobivad ju väga hästi ka kingituseks. 😉  

Üks väga huvitav leid, mille avastasin eelmisel aastal, on koolikoti vihmakile. Võitsin Büromaailma koolialguse loosiga 50€ kinkekaardi ja asusin siis Kristoferile asju valima. Silm jäi peale ja kuna ma polnud sellisest asjast midagi varem lugenud või kuulnud, siis otsustasin prooviks tellida. No super asi! Peal on suur helkur ja meie ilmade juures ka väga vajalik. Koolikott ei saa märjaks ja hämaras on laps autojuhile ka ikka väga nähtav. Eelmisel nädalal jäi Kristoferil see vihmakile koju ja siis oli kott märg ja paberid esimeses sahtlis lainelised vihmast. Öeldakse küll, et sa ei saa puudust tunda sellest, mida sul pole, aga no mina ei kujutaks ettegi, et selline asi minu poistel puuduks. Pealegi on Kristjan selline tuulepea, et isegi praeguste ilmadega viskab koolikoti keset mänguväljaku märga muruplatsi, aga kui vihmakile on peal, siis kott ei saa mustaks ega märjaks. Selle vihmakile, mis Kristoferile soetatud sai, saab siit. Teise vihmakile, Kristjanile, võitsin Seesam kindlustuse facebooki lehel ja poleks ma seda võitnud, siis oleks ostnud samasuguse, nagu Kristoferil. Kristjani oma on tegelikult erk oranz, aga ka suurte helkuritega ja mulle väga meeldib, et poisid kumbki ei keeldu neid kandmast. Tegin täna hommikul ka pildi. Välguga ja välguta: 
Üks teine helkur, mida ma plaanin laste jõulupakkidesse panna on ExtraWize. Sellel on helendav ümbris ja keskel tavaline helkur. Värvivalikut on ka piisavalt ja kinnitusnöör on ka piisavalt tugev, et mitte seda ära kaotada. Samuti huvitab mind jopedele mõeldud helkursprei ja selle proovin ka kindlasti ära. Minul endal on jope seljale õmmeldud helkurriba, parema tasku küljes rippuv helkur ja rinnatasku luku küljes on lukuhelkur. Ma lihtsalt nii jubedalt kardan liikuda ilma helkurita ja eelmine aasta, kui õhtusel ajal poe juures helkuri ära kaotasin, siis ei julgenud koju minna, kuna ma kartsin, et pole nähtav. 😄 

Kuidas teie lapsed helkuritesse suhtuvad?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar